Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ 300 ΣΕ 219 Ή 223 !!!



ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ 300 ΣΕ 219 Ή 223 !!!
Στο όνομα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ισονομίας και της μείωσης των εξόδων λειτουργίας του κράτους, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή του υπάρχοντος εκλογικού νόμου. Αυτή η αλλαγή θα επιφέρει μείωση του αριθμού των βουλευτών καθώς και των απολαβών τους.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
Το ποσοστό που έλαβε το κάθε κόμμα, διπλασιαζόμενο μας δίνει των αριθμό εδρών που δικαιούται. Το bonus των +50 εδρών του 1ου κόμματος αντικαθιστάται, με bonus τόσων εδρών όσο και του ποσοστού του. Έτσι για επιβράβευση του 1ου κόμματος θα έχουμε τριπλασιασμό του ποσοστού του.
Αναλυτικά και με βάση των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών της 17-6-2012 θα είχαμε την εξής κατανομή εδρών. ΝΔ 89 – ΣΥΡΙΖΑ 54 – ΠΑΣΟΚ 25 – ΑΝΕΛ 15 – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14 – ΔΗΜΑΡ 13 – ΚΚΕ 9 . Δηλαδή σύνολο 219 έδρες και κέρδος -81 βουλευτές .
Θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε δημοκρατικότερα δίνοντας βήμα στα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής και συγκέντρωσαν ποσοστό >1%. Ο αριθμός των εδρών αυτών των κομμάτων θα ήταν ίσος με το ποσοστό τους, δηλαδή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 2 και ΛΑΟΣ 2. Οπότε θα είχαμε σύνολο 223 έδρες και κέρδος -77 βουλευτές.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η κρίση των πολιτών και των πολιτικών



Μια είναι η απάντηση στο ερώτημα
·         μνημόνιο – αντιμνημόνιο ,
·         ευρώ – δραχμή ,
·         κεντροαριστερά – κεντροδεξιά ,
·          Σαμαράς – Τσίπρας ,
… ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Αυτό θέλουμε, αυτό προσδοκούμε και γι’αυτό ψηφίζουμε.
Οι πολιτικοί που ψηφίσαμε και εκλεχθήκαν, οφείλουν να επιλέξουν ποια γραμμή θα ακολουθήσουν , να προτείνουν μέτρα, νόμους, λύσεις. Δεδομένου της κρισιμότητας της κρίσης του πολιτικού, το μοναδικό που ζητώ σαν Ελεύθερος Έλληνας είναι, ονομαστική ψηφοφορία του κάθε πολιτικού (βουλευτή) για όλα τα θέματα που θα προκύψουν. Έτσι θα γνωρίζω ποιός είναι ικανός και πρέπει να ξαναψηφιστεί και ποιος είναι ανίκανος και πρέπει να εξαφανιστεί. Εφόσον κύριοι, θέλετε να μας ξανασώσετε, έχετε τις λύσεις για να βγούμε από την κρίση και είστε ικανοί να μας κυβερνήσετε τότε θα πρέπει οι καταχωρημένες ενέργειές σας (ψηφίσματα, προτάσεις) να τεθούν ενώπιον του πολίτη. Έτσι θα περάσουμε στην κρισιμότητα της κρίσης του πολίτη που θα επηρεάσει ανάλογα το μέλλον της πολιτικής σας καριέρας.  

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εκλογές 2012_17/6/2012





Αλλαγή του εκλογικού νόμου με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των βουλευτών !!!


Με τις εκλογές της 6ης Μαίου  οι ’Ελληνες απαντήσαμε ξεκάθαρα  ότι όλοι  οι πολιτικοί είστε ‘’πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον’’, δεν φαίνεται κάποιος που να μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και αυτό αποτυπώθηκε με το να μην καταφέρει κανένα κόμμα να ξεπεράσει το 20%. Γι’αυτό και τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα, πολύχρωμα και πολυσυλλεκτικά  αυτό που θέλουμε είναι να τηρήσετε το ρητό ‘’ η ισχύς εν τη ενώσει ’’ μόνο μέσω συνεργασίας μπορεί αυτός ο τόπος να δει ανάπτυξη.Το μήνυμα που στείλαμε  είναι ότι θέλουμε να κάνετε κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί αν αφαιρέσουμε την αποχή τότε ο Σαμαράς θέλει με το 12,25% να κυβερνήσει, ο δε Τσίπρας ο ελπιδοφόρος νεαρός τι θέλει με το 10,9% ? 
Αυτό που θέλουμε είναι να συνεργαστείτε και να λειτουργήσετε σαν ομάδα που θα έχει σκοπό να βγάλει την χώρα από την κρίση. Μια ομάδα το πρώτο που χρειάζεται είναι 11 παίκτες, έτσι τα πρώτα 11 κόμματα (παίκτες) αποτελούν την αυριανή βουλή (μειωμένη σε αριθμό βουλευτών,  αυξημένη σε όρεξη, ελπίδα και ιδέες ). Είναι η ομάδα που εξέλεξαν οι ψηφοφόροι οπότε είναι κάτι σαν DreamTeam (ονειρική ομάδα), με ενδέκατο τον παικταρά Θάνο Τζήμερο (με 135.932 ψήφους)
1.       Στο πρώτο κόμμα το ποσοστό του επί 3 δηλ. 18,85% επί 3=56,55= 57 βουλευτές . Τα υπόλοιπα 6 κόμματα (με >3%)το ποσοστό τους επί 2 δίνοντας μεγαλύτερου ποσοστού των ψηφοφόρων κατά σειρά 34+26+21+17+14+12=124 βουλευτές. Θα  είχαμε έτσι 57+124=181 αντί 300 βουλευτές.Τα κόμματα που  υπολοίπονται για τον καταρτισμό της ενδεκάδας (εν προκειμένω 4) πολλαπλασιάζονται με την μονάδα δηλ. 3+3+3+2=11… αν θέλετε να λέγεστε δημοκράτες τότε δώστε  βήμα με 11 βουλευτές στο 10,35%  από το 19% που έμεινε εκτός Βουλής κατεβάζοντας το ποσοστό  τους σε 8%. Οπότε 181+11=192  
2.       Σε περίπτωση που η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν βελτιωθεί ή σε περίπτωση χρεοκοπίας, τότε το ποσοστό των κομμάτων πολλαπλασιάζεται με μικρότερο αριθμό. Έτσι το 1ο θα πάρει 18,85% επί 2 = 38 βουλευτές και τα υπόλοιπα κόμματα με >3% όσο το ποσοστό τους δηλ. 17+13+11+8+7+6=62. Οπότε θα είχαμε 38+62=100 βουλευτές . Και αν θέλουμε δημοκρατικότερη Βουλή τότε θα προσθέταμε και κόμματα με ποσοστό  0,50-2,99% (πολλαπλασιαζόμενα με 0,5)για να συμπληρώσουμε την ενδεκάδα δηλ. θα έπαιρναν το μισό του ποσοστού τους  100+1+1+1+1=104
3.       Σε περίπτωση ανάκαμψης της οικονομίας το ποσοστό θα πολλαπλασιάζεται με μεγαλύτερο αριθμό. Έτσι θα είχαμε 18,85 επί 4=  75 βουλευτές για το 1ο κόμμα, τα υπόλοιπα 6 (επί 3) θα είχαν κατά σειρά 50+40+32+25+21+18 , οπότε σύνολο θα είχαμε 261 βουλευτές. Αν θέλαμε δημοκρατικότερη και ομαδικότερη βουλή θα είχαμε για τα υπόλοιπα 4 κόμματα (επί 2) κατά σειρά 6+6+5+4=19 οπότε 261+19=280.
ΥΓ1.    Ο αριθμός των βουλευτών δεν θα είναι σταθερός όπως συμβαίνει τώρα με τους 300, αλλά θα είναι κυμαινόμενος και ανάλογος με τα ποσοστά των κομμάτων. Στα παραπάνω παραδείγματα ο αριθμός των βουλευτών είναι ανάλογος με τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαίου 2012.
ΥΓ2.   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Σε περίπτωση που κάποιο κόμμα δεν θέλει να αποτελεί κομμάτι της κυβέρνησης συνεργασίας τότε θα αντικαθιστάται από το επόμενο κόμμα (π.χ. 12ο κόμμα ήταν η Δράση-ΦΣ με 1,80% και 114.094 ψήφους….κ.ο.κ.) με αριθμό βουλευτών ανάλογο με τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο αντικαταστάτης και όχι αυτός που αντικαταστάθηκε.

" Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ": Στις τσέπες της τρόικας ξαναγυρνούν τα πακέτα διάσ...

" Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ ": Στις τσέπες της τρόικας ξαναγυρνούν τα πακέτα διάσ...http://enwtheite.blogspot.com/2012/05/blog-post_3718.html#more: Τα δισεκατομμύρια ευρώ από τα πακέτα διάσωσης που λαμβάνει η Ελλάδα από τους δανειστές της (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) δεν πηγαίνουν σχεδόν καθόλου σ...

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κατηγορείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για Αντιδημοκρατική στάση

Καταγγελία κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια γιατί δεν τιμά την έννοια, την λέξη, την εικόνα, την ουσία της Δημοκρατίας της οποίας είναι Πρόεδρος. Κατηγορείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για Αντιδημοκρατική στάση με  το κάλεσμα που απηύθυνε σε 6 από τα 7 κόμματα για κυβέρνηση συνεργασίας. Ο κ. Παπούλιας  έδρασε ως δικτάτορας με τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής  γιατί έτσι αφαιρεί το δικαίωμα της επροσώπησης σε 440.000 ψηφοφόρους. Δεν ανήκω, ούτε ψήφισα την Χρυσή Αυγή αλλά όταν σκέφτομαι ότι στη χώρα της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της δρα αντιδημοκρατικά, σνομπάροντας επιδεικτικά το σχεδόν 0,5 εκατ. από τα 6,5 εκατ. ψηφίσαντες, τότε ντρέπομαι για το δημοκρατικό πολίτευμά που νομίζουμε πως έχουμε.  

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

DefenceNet - Charles Smith: Αποκηρύξτε όλο το χρέος σας σε ευρώ – Υιοθετήστε το δολάριο

DefenceNet - Charles Smith: Αποκηρύξτε όλο το χρέος σας
Πληθαίνουν οι φωνές διεθνώς, που θέλουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, καθώς όπως όλοι αντιλαμβάνονται η παραμονή της χώρας στο συγκεκριμένο νόμισμα είναι μια κατάσταση αδιεξόδου «no-win» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Και το αδιέξοδο είναι σαφές: Εάν η Ελλάδα θέλει να συνεχίσει να παραμείνει στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα πρέπει να αποπληρώσει τόσο τους τόκους όσο και όλο το χρέος της, η οικονομία της όμως είναι τόσο αδύνατη ή παραγωγική για να πράξει κάτι τέτοιο, έτσι το παραπάνω απλά δεν είναι δυνατό.
Και εδώ έρχεται για άλλη μια φορά η ιδέα που κυοφορείται εδώ και καιρό από διεθνείς οικονομικούς κύκλους. Η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ και να υιοθετήσει ως νέο εθνικό της νόμισμα το δολάριο.
Αυτό προτείνει ο οικονομικός αρθογράφος Charles Hugh Smith λέγοντας πως πρόκειται για μια τρελή ιδέα, μια ιδέα όμως που μπορεί να λειτουργήσει και να σώσει τη χώρα από την πλήρη οικονομική καταστροφή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το παραπάνω για να λειτουργήσει πρέπει να συνοδευτεί από αποκήρυξη όλου του χρέους της χώρας, χρέους το οποίο είναι σε ευρώ.
Όπως σημειώνει ο Αμερικανός αρθογράφος το παραπάνω δεν αφορά απλά ακόμη ένα «κούρεμα», αλλά την πλήρη, καθολική και αδιαπραγμάτευτη αποκήρυξη ΟΛΟΥ του χρέους. Κανένα ευρώ δεν πρέπει να επιστραφεί σε αυτούς που δάνεισαν τόσο «απλόχερα» τη χώρα όλο αυτόν τον καιρό. Ούτε ένα cent πίσω στις τράπεζες και ιδιαίτερα στην ΕΚΤ.
Η είσοδος της Ελλάδας στο δολάριο, θα της επιτρέψει να διατηρήσει τις τιμές στα ίδια επίπεδα, χωρίς την εκρηκτική άνοδο που θα σημειωθεί εάν επιστρέψει στη δραχμή. Όπως επισημαίνει ο ίδιος υπάρχουν αρκετά δολάρια τα οποία κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο και το οικονομικό περιβάλλον γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τυπώσει δολάρια αυτόματα το γεγονός αυτό αποκλείει την υποτίμηση του νομίσματος όπως θα συμβεί εάν υιοθετηθεί η δραχμή.
Έτσι επιγραμματικά αυτό που προτείνει ο Charles Smith είναι:
α) Αποκήρυξη όλου του χρέους σε ευρώ
β) Υιοθέτηση του δολαρίου ως το νέο εθνικό νόμισμα
γ) Συμφωνία όλων των κομμάτων επάνω σε θέματα φορολογίας και διαφάνειας
Μόνο έτσι θα γίνει δυνατή μια επανεκκίνηση της οικονομίας επάνω σε σταθερές βάσεις αυτή τη φορά. Και η επιλογή καταλήγει είναι ουσιαστικά απλή: Στροφή σε ένα βιώσιμο νόμισμα όπως είναι το δολάριο, αντί της παραμονής σε ένα μη βιώσιμο όπως είναι το θνησιγενές ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
σε ευρώ – Υιοθετήστε το δολάριο

ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ , ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΨΗΦΙΣΕΣ

ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ , ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΨΗΦΙΣΕΣ
Απαιτώ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ερμηνεύσει τα μηνύματα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 και να δράσει ανάλογα. Δίνοντας ικανοποίηση στον αγανακτισμένο λαό που βλέπει τα μηνύματα που έστειλε με την ψήφο του (το μοναδικό όπλο που του έχει μείνει) να παρερμηνεύονται από τα κόμματα και από κάθε φιλόδοξο πολιτευτή. Γι'αυτό το λόγο θα σας υπενθυμίσω τις εντολές που έχετε λάβει και τι περιμένουμε από τους εκπροσώπους μας να πράξουνε ώστε να ικανοποιηθούνε οι επιθυμίες μας

Δεν θέλουμε άλλες εκλογές ΨΗΦΙΣΑΜΕ, σοφά και αντιμνημονιακά .Καταλαβαίνω ότι άλλα αποτελέσματα περιμένατε και άλλα ήρθαν, αποτελέσματα που δεν βοηθάνε τον κομματικό και ιδεολογικό σας εγωισμό ή τις φιλοδοξίες του κάθε πολιτικού σας .Αλλά τι να κάνουμε τις αποφάσεις μας τις πήραμε και ΨΗΦΙΣΑΜΕ, δεν θα παίζουμε με την ψήφο του λαού επειδή δεν σας βολεύει το αποτέλεσμα. Φοβάστε να αναλάβετε τις πολιτικές ευθύνες της ομολογίας του '' Ναι κύριοι, δυστυχώς πτωχεύσαμε '' .Αλλά βέβαια, εσείς είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε , να ποζάρετε, να κορδώνεστε , να σηκώνετε τα μανίκια και να υπογράφετε με την ουρά στα σκέλια για να μας βγάλετε από την κρίση. Ο Ελληνικός λαός όμως σας έκοψε τη φόρα και ψήφισε πολύ σοφά δίνοντας στο καθένα σας τέτοιο ποσοστό ώστε να μην είναι ικανός ούτε να
συγκυβερνήσει. Στείλαμε έτσι μήνυμα ότι κανείς τους δεν είναι άξιος για Πρωθυπουργός, μήνυμα που το στέλνουμε εδώ και χρόνια ψηφίζοντας τον κανένα ως καταλληλότερο.

  Ανάλυση των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012  τι μήνυμα στείλαμε και τι θέλουμε ΑΜΕΣΑ εμείς οι Ελεύθεροι Έλληνες.
·                     α.   Θέλουμε κυβέρνηση συνεργασίας, Εθνικού συμφέροντος, Εθνικού σκοπού, οικουμενική .... που με την βοήθεια της καταπληκτικής Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας θα καταφέρει να μας δείξει μονοπάτια διεξόδου.
·                     β.   Θέλουμε για Πρωθυπουργό ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, σεβαστό στο εξωτερικό, που θα αναλάβει την διαπραγμάτευση του μνημονίου με τους δικούς μας όρους, κάποιον που θα θέσει τα όρια μας. Θα πρέπει να διαθέτει και άλλα γνωρίσματα όπως να είναι αγωνιστής, να μυρίζει Ελλάδα, να είναι ενωτικός, άτομο κύρους και διεθνούς αναγνώρισης. Ένα τέτοιο άτομο που να μπορεί να μας δώσει μια σπίθα ελπίδας είναι ο Μίκης Θεοδωράκης που με την επαναστατικότητά του και τον οραματισμό μας μπορεί να χαράξει νέα πορεία.
·                     γ.   Θέλουμε άμεση κατάργηση του εκλογικού νόμου και άρση του bonus +50 έδρες στο πρώτο κόμμα. Είναι άδικο   1) η ΝΔ με 18,85% να θέλει +50 βουλευτές   2) με +2% διαφορά από τον 2ο ΣΥΡΙΖΑ   3) με ποσοστό περίπου 12% των εγγεγραμμένων. Από 10 εκατ. εγγεγραμμένους και από 6,5 εκατ. ψηφίσαντες η ΝΔ έλαβε 1,2 εκατ. ψήφους.   4) με ποσοστό όσο και του συνόλου των κομμάτων εκτός βουλής. Για να πάρει απόφαση η βουλή να τεθεί σε ισχύ η απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να λάβει ισχυρή πλειοψηφία δηλαδή 200 ψήφους από τους 300.
·                     δ.   Θέλουμε μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 160 - 200. Αν το ποσοστό που έλαβε κάθε κόμμα το πολλαπλασιάσουμε με το τρία μας δίνει τον αριθμό των βουλευτών του. Προτείνουμε το ποσοστό των κομμάτων που εισέρχονται στη βουλή να διπλασιάζεται για να μας δώσει τον αριθμό των βουλευτών τους. Έτσι με τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα θα είχαμε συνολικά 160 βουλευτές γιατί τα κόμματα της βουλής συγκέντρωσαν περίπου το 80%. Δημοκρατικότερο θα ήταν το ποσοστό των κομμάτων που δεν καταφέρανε να μπούνε στη βουλή να πολλαπλασιάζεται με την μονάδα .Έτσι θα μπορούσανε να μπούνε άλλα 4 κόμματα (2%-3%) με συνολικά 11 βουλευτές  ή αν ίσχυε για 0.50% και πάνω θα είχαμε άλλα 8 κόμματα με 9 βουλευτές συνολικά. Πιστεύω πως κάποιος που λαμβάνει 32.487 ψήφους όσους το Κόμμα Πειρατών δηλ. 0.51% αξίζει έναν βουλευτή . Τέτοια βουλή θέλω με 180 βουλευτές από τους οποίους οι 160 θα είναι από τους πρώην 300, οι 11 θα είναι των κομμάτων του 2%-2,99%, και 9 να είναι του 0,5%-2,99% .Αυτή μάλιστα την λες Δημοκρατική βουλή όταν μπορεί να εκπροσωπηθεί και το 1,2 εκατ. ψηφοφόρων και από μια 7κομματική δημιουργήσουμε μια (7+4+8) 19κομματική βουλή.
·                     ε.   Θέλουμε μείωση του μισθού των πολιτευτών, όλων των τύπων και βαθμίδων. Σύνδεση του κατώτατου μισθού με το μισθό του βουλευτή. π.χ. να είναι επί 5, έτσι αν ο κατώτατος μισθός είναι 500 ο βουλευτής να παίρνει 2500, αν τον ρίξουν σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 300 τότε οι βουλευτές να παίρνουν 1500, κλπ.   
·                     στ. Θέλουμε άρση της βουλευτικής ασυλίας, επανεξέταση πόθεν έσχες των πολιτικών και νόμου περί ευθύνης υπουργών.
·                     ζ.   Θέλουμε πίσω τα κλεμμένα και δήμευση της περιουσίας όσων έκλεψαν
·                     η.   Θέλουμε μείωση του Φ.Π.Α. από 23% σε 16%
·                     θ.   Θέλουμε επαναπατρισμό των καταθέσεων. Αύξηση της φορολογίας σε όσες καταθέσεις παραμείνουν στο εξωτερικό, μείωση σε όσες επιστρέψουν σε Ελληνικές τράπεζες, κατάσχεση καταθέσεων σε όσους προσπαθήσουν να τις διατηρήσουν κρυφά.
·                     ι.   Θέλουμε ένα σχέδιο διάσωσης της χώρας με προγράμματα καταρτισμένα από ειδικούς επιστήμονες και ψηφισμένα από τους βουλευτές μας..


 

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Tι και ποιούς δεν θα ψηφίσω...: Οφείλαμε να έχουμε κυβέρνηση......

Tι και ποιούς δεν θα ψηφίσω...: Οφείλαμε να έχουμε κυβέρνηση......: Οφείλαμε να έχουμε κυβέρνηση αντι-μνημονιακού μετώπου ΕΧΤΕΣ. Από πέρυσι που ακούγαμε τον Θεοδωράκη και τον Κασιμάτη να μας καλεί να αυτο-οργανωθούμε και να αντισταθούμε με Άμεση ΔΗμοκρατία ξέρετε πόσος καιρός έχει περάσει. Ανταποκριθήκαμε πολλοί σε αυτό το κάλεσμα γιατί θεωρήσαμε, πιστέψαμε ότι επιτέλους στον 21ο αιώνα οι Έλληνες θα μπορούσαμε να ενωθούμε απέναντι σε αυτό το έκτρωμα των μνημονίων απέναντι σε αυτόν τον "φασισμό" της Νέας Τάξης πραγμάτων. Και τι έγινε ? Η μια κωλοτούμπα μετά την άλλη του Θοδωράκη, η αποχώρηση του Καζάκη, το σπάσιμο του αντιμνημονιακού σε χίλια κομμάτια, το καπέλωμα και πάλι της όλης προσπάθειας απο κόμματα, που μόνο ύποπτη και καθόλου καλοπροαίρετη δεν την θεωρώ εγώ. Θέλετε να κατηγορήσετε εμένα γιατί δεν πιστεύω στην "αρχηγοκρατία" ή στην ολιγαρχία των κομμάτων ? Κατηγορήστε με, αλλά ως και την τελευταία στιγμή που βρέθηκα μπρός στην κάλπη ένοιωθα ότι δεν μπορώ να δείξω τυφλή εμπιστοσύνη σε κανένα πλέον. http://whonottovote.blogspot.com/2012/05/blog-post_09.html


Είμαστε στον 21ο αιώνα και ακόμα επικοινωνούμε και κατανοούμε τις καταστάσεις γύρω μας μέσα από "κομματικά στεγανά" μια νοοτροπία που μας έχει διαποτίσει, αιώνες τώρα, μας έχει οδηγήσει σε εμφυλίους, σε παράνοιες, σε καταστροφές και εμείς εκεί, να μην μπορούμε στον 21ο αιώνα να απελευθερωθούμε απο αυτές τις "αρρώστιες".


Οικονομία, Σκόπια, μειονότητες, μεταναστευτικό, τόσα θέματα τόσα μέτωπα. ΠΟιός αρχηγός κόμματος, ποιά κομματικη επιτροπή έχει την "παντογνωσία, την απόλυτη σοφία, να δώσει λύσεις και απαντήσεις σε όλα αυτά, έχοντας ένα ποσοστό της τάξεως του 17% 'η του 15% ή του 10% τις εκατό ? Κανείς. Και όποιος επιχειρήσει να το κάνει είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπηρετεί την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος επιχειρήσει με 152 ή και με περισσότερους βουλευτές να εφαρμόσει το οτιδήποτε χωρίς πρώτα να έχουμε ενημερωθεί όλοι οι πολίτες , μα όλοι όμως για τις πραγματικές τις ρεαλιστικές συνθήκες στις οποίες θα μας οδηγήσει η μία απόφαση ή η άλλη, δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι είναι καλύτερος/ η απο την όποια ΝΔ το όποιο ΠΑΣΟΚ την όποια Ολιγαρχική Δικτατορία.


Δημοψηφίσματα επομένως είναι η δική μου πρόταση. Για όλα, αν θέλουμε να λέμε ότι η ευθύνη είναι συλλογική θα πρέπει να συν αποφασίσουμε, με όποιους κινδύνους και εάν κρύβει η Άμεση Δημοκρατία. Να συν αποφασίσουμε εφόσον έχουμε ενημερωθεί για τα πραγματικά, τα αντικειμενικά δεδομένα τα συν-πλην της όποιας απόφασής μας.


Τα κόμματα και οι κυβερνήσεις είναι εκτελεστικά όργανα της δικής μας βούλησης, δεν δέχομαι το αντίθετο πλέον.


Και πάνω σε αυτή την βάση θα έπρεπε να είχαμε κυβέρνηση αντιμνημονιακού μετώπου ΕΧΤΕΣ και όχι να γινόμαστε θεατές των συζητήσεων του ενός ή του άλλου.Και να αναρωτιόμαστε για τις πιθανές συμμαχίες, ή το με ποιους θα μπορούσε να τα βρει ο Τσίπρας ή ο Καμμένος. Τα σημεία συμφωνίας ψάχνουμε και όχι τις "ιδεολογικές διαφοροποιήσεις". Εϊναι ποτέ δυνατόν σε ανοιχτές "Δημοκρατικές" κοινωνίες να υπάρχει ομοφωνία ή απόλυτη ταύτιση ιδεών απο όλους σε όλα ? Όποιος απο τους πολιτικούς αρχηγούς αυτή την στιγμή,, που η χώρα καίγεται, ψάχνει και επιθυμεί να συνομιλεί μόνο με "ομοιδεάτες του έτσι για το ευχάριστο της κουβέντας" αφήνει πίσω μια ιστορική στιγμή και για άλλη μια φορά αποδυκνείεται μικρότερος των περιστάσεων για να μη πω ότι και τα ίδια του τα κίνητρα είναι ύποπτα τελικά.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επιτέλους ξυπνήσαμε

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου μόνο χαμόγελο μπορεί να φέρει στα χείλη του κάθε ελεύθερου Έλληνα. Στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα  σε όλη την Γη, με πολλαπλούς αποδέκτες. Ήταν ψήφος διαμαρτυρίας, οργής και αγανάκτησης κατά του μνημονίου και της 38χρονης διακυβέρνησης του δικομματισμού. Επιτέλους ο Έλληνας κατάφερε να αποδεσμευθεί από κομματικές και ιδεολογικές ταυτότητες του παρελθόντος.
Τάχθηκε ανοιχτά εναντίον του μνημονίου οι πλειονότητα των ψηφοφόρων γιατί έχουνε ξεπεραστεί κατά πολύ τα όρια της υπομονής και της ανέχειας . Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη λιτότητα και φωνάζει ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. Έτσι όταν ήρθε η σύγκρουση μεταξύ διαβίωσης και ιδεολογίας το αποτέλεσμα ήταν σίγουρο και οι πρώτοι που θα έπρεπε να το λάβουν ήταν τα δυο ‘’μεγάλα’’ κόμματα που απ’ότι φαίνεται ακόμη δεν το έλαβαν. Έτσι πολύ απλά ο Έλληνας έσπασε τα δεσμά του δικομματισμού και έδειξε ότι δεν μασάει από εκβιασμούς (ευρώ-δραχμής, ακυβερνησίας,  καθαρής εντολής, πρώτου κόμματος, …)
Κρίμα που πρώτο κόμμα βγήκε η αποχή με 35% (ένας στους τρεις δεν ψήφισε). Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ η αποχή και έδειξε την απογοήτευση και την απαισιοδοξία που έχει κυριεύσει τους συμπολίτες μας .

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΥΠΕΣ

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ:
 ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΥΠΕΣ:

ΧΑΡΑ 1η:  Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Είναι κατα τη γνώμη μου πάρα πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι η απέχθεια του Ελληνικού προς τις πολιτικές των μνημονίων αποτυπώθηκε εκτός από τις κινητοποιήσεις (στο Σύνταγμα και αλλού ) ΚΑΙ στο εκλογικό αποτέλεσμα. Εχουμε πλέον αποδείξεις ότι όλα όσα έγιναν έγιναν ερήμην του Ελληνικού λαού και όχι με τις ευλογίες του και κανείς πλέον δε θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι εφάρμοσε παρόμοιες πολιτικές στο όνομα και με την εντολή του λαού που τον ψήφισε.



ΧΑΡΑ 2η:  Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Είναι η πρώτη φορά μετά τη λεγόμενη μεταπολίτευση που τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα πήραν (μαζί) ποσοστό μικρότερο του 35%. Παρά την απειλή ακυβερνησίας (που οφείλεται στον ηλίθιο εκλογικό νόμο του Προκόπη και όχι στις ψήφους μας) χαίρομαι που επιτέλους ο Ελληνας πολίτης  ξέφυγε από τον κύκλο της φαυλότητας του δικομματισμού.


ΧΑΡΑ 3η:  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ

Εκτός από την συντριβή των (τέως) "μεγάλων κομμάτων", είναι εξίσου σημαντικό και το γεγονός ότι έμειναν εκτός βουλής ο κωλοτούμπας και η κόρη του απέθαντου, διότι αν έμπαιναν στη βουλή, σήμερα θα είχαμε κυβέρνηση με "νωπή εντολή" (όπως συνηθίζεται να λέγεται) να εφαρμόσει τις πολιτικές των μνημονίων και μαύρο φίδι που θα μας έτρωγε.


ΛΥΠΗ 1η: Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό, είτε οφείλεται στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, είτε σε ωχαδερφισμό και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν όσο μεγαλώνει η δυστυχία μας να μεγαλώνει και το ποσοστό αποχής στις εκλογές.


ΛΥΠΗ 2η: Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ενημερώνεται από την τηλεόραση δεν γνώριζε καθόλου τις θέσεις των εκτός βουλής κομμάτων (Κοινωνία, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Δημιουργία ξανά, Χρυσή αυγή κ.λ.π.) αφού οι θέσεις των κομμάτων αυτών παρουσιάστηκαν στην τηλεόραση μόνο μία φορά από το κρατικό κανάλι, σε αντίθεση με τις "εγκεκριμένες θέσεις" που πρόβαλαν όλες οι πολιτικές μαριονέτες από το διαρκές βήμα που τους έδιναν οι παπαγάλοι των ΜΜΕ.

Ο παγκοσμίως και διαχρονικά πιο ηλίθιος και αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος της υφηλίου πήρε πενήντα έδρες από τα μικρά κόμματα και τις χάρισε στο "μεγάλο". Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Προκόπης, αυτό το τέρας της πολιτικής σκέψης, είχε το θράσος να υπερασπιστεί το έκτρωμα του στην κρατική τηλεόραση.

Τα εκλογικά διλήμματα που τέθηκαν, "ψήφισε πασόκ - νδ γιατί θα έχουμε ακυβερνησία", "ψήφισε κόμμα που θα μπει στη βουλή διότι διαφορετικά θα χαθεί η ψήφος σου" κ.λ.π., πηγάζουν ΟΛΑ από τον εκλογικό νόμο και φαίνεται να λειτούργησαν, αφού δεν επετράπη  η είσοδος νέων κομμάτων στη βουλή πλήν της Χρυσής Αυγής.

Μπορεί στη βουλή να μπήκαν "νέα πρόσωπα", αλλά αυτά θα είναι υπο την εποπτεία και την επίβλεψη  των αρχηγών τους (παλαιών και διακεκριμένων στελεχών της ολιγαρχίας) και όπως έλεγαν οι αρχαίοι, "δεν βάζεις νέο κρασί σε παλιούς ασκούς".  Μπορεί το κόμμα του Φώτη να είναι νεοιδρυθέν, δεν μπορεί όμως να θεωρηθεί νέο κόμμα, αφού η ηγεσία του ανήκει όλη στην "παλιά φρουρά".

Ετσι λοιπόν, η ολιγαρχία, με τον έλεγχο των ΜΜΕ και τον ολιγαρχικό εκλογικό της νόμο εμπόδισαν την πραγματική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας και επέτρεψαν την διανομή της εξουσίας σε διαφορετικά ποσοστά αλλά στα ίδια (έμπιστα) πρόσωπα.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ
thalamofilakas.blogspot.com/2012/05/2012_07.html#more

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΨΕΣ. ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΟΜΑΞΕΣ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 4, 2012

Η Ελληνική ιστορία είναι ένας πραγματικός οδηγός ζωής και όχι κάποιο μαυσωλείο πεπραγμένων που ο καθένας μπορεί να το διακοσμεί όπως θέλει. Η ιστορία μας δίνει πολύτιμα συμπεράσματα και πρακτικές λύσεις για τις αποφάσεις του παρόντος που θα κρίνουν το μέλλον. Μία προσεκτική μελέτη της ιστορικής πορείας των Ελλήνων δίνει ένα πολύτιμο συμπέρασμα – οδηγό, επίκαιρο όσο ποτέ.

Κάθε φορά που οι Έλληνες πίστεψαν σε έναν σκοπό, μεγαλούργησαν ενάντια σε κάθε “λογική”, κάθε αριθμητική ισορροπία, κάθε ανυπέρβλητη δοκιμασία.

Κάθε φορά που οι Έλληνες “τρόμαξαν”, κάθε φορά που αποφάσισαν υπό το καθεστώς φόβου, γέμισαν με το αίμα τους προκυμαίες και έχασαν κληροδοτήματα χιλιετιών.

Κάθε φορά που οι Έλληνες φοβισμένοι περίμεναν την λύση από “κάποιους άλλους” λουφαγμένη στο εγώ τους, υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Κάθε φορά που οι Έλληνες έκαναν την υπέρβαση με πίστη στην Πατρίδα, έγραψαν τις χρυσές σελίδες που φώτισαν την ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν λοιπόν βοσκοί ψηφοφόρων και οπωσδήποτε το Ολυμπία δεν παριστάνει το κομματικό κατηχητικό. Πριν και πέρα από κόμματα, ιδεολογίες, κοινωνικές συμπεριφορές, υπάρχουν οι υπερχρονικές αξίες, οι αιώνιες αρχές. Και η τήρηση τους κρίνει πολίτες, κοινωνίες και ψυχές με έναν τρόπο καθοριστικό.

Θυμηθείτε τον αγέρωχο αντάρτη στα βουνά του Πόντου που Πίστεψε και έσωσε τον σπόρο, το γένος του, το Έθνος με τα δικά του χέρια, με το δικό του αίμα.

Θυμηθείτε και τον φοβισμένο Ίωνα που τον φόβιζαν οι Στεργιάδηδες, να κομματιάζεται άοπλος μαζί με την οικογένεια του και το αίμα τους να βάφει τις κρυμμένες λίρες που δεν έγιναν βόλια.

ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΣΩΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.

Το 2000, στις εκλογές που αποτέλεσαν και την ταφόπλακα του σύγχρονου κράτους, ο Έλληνας ψήφισε πάλι υπό καθεστώς φόβου “μην και χαθεί η ΟΝΕ, μην και καταρρεύσει το χρηματιστήριο”…

Το 2009 ψήφισε με γνώμονα την απόλυτη ηθική εξαθλίωση του “Λεφτά Υπάρχουν”. Και είχε την τύχη του σπάρου που τσιμπά το δόλωμα. Ναι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας, είμαστε όμως απολύτως ανάξιοι της ιστορίας μας. Μιας ιστορίας που διδάσκει ότι τα εφήμερα αργύρια καταλήγουν σε αγχόνες, μα ο αγώνας για την Πατρίδα φέρνει και τον πραγματικό πλούτο στα παιδιά της.

Το ΟΧΙ επί παραδείγματι που δεν ειπώθηκε στα Ίμια οδήγησε στις γκρίζες ζώνες, στην συνδιαχείριση και εντέλει στην απώλεια Εθνικού πλούτου που θα ανήκε σε όλους τους Έλληνες. Το “λεφτά υπάρχουν” οδήγησε στην ακύρωση του αγωγού Πύργου (Μπουργκάς) Αλεξανδρούπολη και το φθινόπωρο η Ελληνική οικογένεια θα πληρώνει το πετρέλαιο θέρμανσης στην ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ τιμή.

Μικρά, πρόσφατα παραδείγματα όλα αυτά. Πολύτιμα όμως ακόμα και γι’ αυτούς που συνεχίζουν να έχουν αυτή την εγωπαθή νοοτροπία.

Αυτές οι εκλογές λοιπόν είναι πραγματικά ορόσημο για το μέλλον του ίδιου του Ελληνισμού και όχι μόνο για την σύνταξη της γιαγιάς. Ο ρόλος κάθε πολίτη είναι τόσο σημαντικός όσο του στρατιώτη στην πρώτη γραμμή. Εάν πολεμήσει με πίστη, θα νικήσει. Εάν λιποψυχίσει, φοβηθεί, περιμένει τις “συνθήκες” για να σωθεί, θα καταρρεύσει μαζί του και το μέτωπο.

Πριν πάτε λοιπόν στην κάλπη, αναρωτηθείτε βαθιά στην ψυχή σας εάν αυτό που κάνετε το κάνετε με πίστη ή το κάνετε από φόβο. Εσείς ξέρετε την αλήθεια πρώτα από όλους.

Όταν όμως Έλληνα, παιδί μου και αίμα μου, βρεθείς μόνος σου πίσω από το παραπέτασμα, να ψηφίσεις την Πίστη, όχι τον Φόβο. Ότι κάνεις, να το κάνεις με πίστη. Γιατί η πατρίδα αυτή την στιγμή χρειάζεται Πιστούς και όχι Φοβισμένους. Εάν είσαι σίγουρος ότι κάνεις αυτό που πιστεύεις, ότι και αν είναι αυτό, τότε έχεις κερδίσει.

Αυτός που θα πιστέψει, θα έχει και την ευκαιρία να πολεμήσει. Αυτός που θα φοβηθεί, απλά θα περιμένει την σφαγή του. Μάρτυς μου, η Ιστορία, η Αλήθεια.

Ολυμπίαhttp:http://olympia.gr/2012/05/04/ekloges-2012/#more-149079

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μόνο επάνω σε νέες γερές βάσεις μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο !!!


Βρισκόμαστε στο παρά πέντε των κρισιμότερων εκλογών της μεταπολίτευσης και το συμπεράσμα που βγαίνει είναι ότι
 τα <<Μεγάλα>> κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με θρασύτητα ζητούν το ένα αυτοδυναμία και το άλλο να βγει 1ο κόμμα. Δηλώνουν ότι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ είναι ικανοί να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ΕΕ και στο Ευρώ.Τάζουν τα πάντα αλλά μόλις το έμαθαν οι δανειστές, τους είπαν να μην τάζουν γιατί όταν δεν θα μπορούν να υλοποιήσουν τα ταξίματα θα έχουν μεγάλο πρόβλημα με τον επαναστατημένο Ελληνικό λαό. Τέλος πάντων ότι και να τάξουνε ο λαός δεν πρέπει να τους πιστέψει γιατί τόσα χρόνια δεν μπορούσανε να υλοποιήσουνε σχεδόν καμία προεκλογική τους δέσμευση, τώρα που  είναι δέσμιοι των υπογραφών τους για το 2ο μνημόνιο θα μας περιμένουνε πολλές και δυσάρεστες εκπλήξεις. Άλλωστε όπως έλεγε και ο Αινστάιν ‘’Παράνοια είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα.’’ και ο Έλληνας παρανοικός δεν είναι. Έτσι κάθε ελεύθερος Έλληνας που θέλει να έχει καθαρή την συνείδησή του και θέλει να εκφράσει την οργή του θα πρέπει να ψηφίσει οποιοδήποτε μικρό κόμμα.
Οπότε ψηφίζουμε τα λεγόμενα <<μικρά>> κόμματα. Ναι αλλά ποιό ?
όλα τα κόμματα έχουν βρει τις λύσεις που θα μας βγάλουν από την κρίση και θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Ένα κράτος πιο δημοκρατικό, πιο αξιοκρατικό, πιο  παραγωγικό και πιο δίκαιο. Ναι αλλά το κάθε κόμμα μόνο του ή το πολύ με ένα δύο κόμματα που ανήκουν σε συγγενικό χώρο. Αν είναι να χωριστούμε ξανά σε αριστερούς, δεξιούς, κεντρόους, προοδευτικούς, φιλελεύθερους,…τότε ποια είναι η διαφορά με τον δικομματισμό ?  Ακόμα δεν καταλάβανε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί να λυθεί παραταξιακά, χωρίζοντας τις ψήφους των αγανακτισμένων πολιτών σε ιδεολογικούς και κομματικούς χώρους.
 Αγανακτισμένοι, εξοργισμένοι και αναποφάσιστοι πολίτες δείχνουν αποφασισμένοι να ακούσουν τα μικρά κόμματα και να καταδικάσουν τον δικομματισμό που ευθύνεται για την σημερινή κατάντια της Ελληνικής κοινωνίας. Ο Έλληνας δεν ψάχνει τη λύση με κομματικούς και ιδεολογικούς συσχετισμούς, αλλά τα κατάλληλα πρόσωπα που θα μπορέσουν να προσφέρουν μια διαφορετική οπτική διακυβέρνησης της χώρας .  Η τελευταία μας ελπίδα ως έθνος είναι η συνεργασία των μικρών κομμάτων που μπορούν να δώσουν μάχες εναντίον του σημερινού πολιτικού κατεστημένου με καινοτόμες ιδέες νέων, άφθαρτων και δραστήριων πολιτικών. Μόνο επάνω σε νέες γερές βάσεις  μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο !!!